081380 22199 ferveen@snashgt.com

Hogyan néz ki a herpes?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A herpeszfekélyek befolyásolhatják a test számos területét, beleértve a száját, a nemi szerveket és a szemét. Annak ismerete, hogy a herpes hogyan néz ki az egész testben, segíthet az embereknek az állapot diagnosztizálásában.

A herpesz egy bőrbetegség, amelyet a herpes simplex vírus okoz. A tünetek közé tartoznak az idővel és az idő múlásával. Különböző típusú herpesz befolyásolja a különböző testrészeket.

Ez a cikk elmagyarázza, mi a herpes, hogyan kapják meg az emberek, és hogyan néz ki Herpes képekkel.

Hogyan néz ki a herpes?

A legtöbb HSV -vel rendelkező ember tünetmentes, azaz nem fognak tüneteket tapasztalni. Mások sebeket vagy sérüléseket fognak észrevenni. Ezek a sebek úgy néznek ki, mint a folyadékkal töltött hólyagok. Néhány nap alatt a sebek kinyílnak, öleljenek és héjat képeznek a gyógyulás előtt.

Az emberek néhány nappal a sebek megjelenése előtt bizsergést, viszketést vagy égetést észlelhetnek. Néhány embernek influenza-szerű tüneteit is tapasztalhat, például:

 • Izomfájdalmak

Valaki, aki a vírust kötötte, általában az első sebek lesznek, vagy Kitörzs, 2 és 20 nappal később. A sebek akár egy hét vagy 10 napig is tarthatnak.

A kitörés egyetlen fájdalmat vagy sebcsoportot vonhat maga után. Gyakran befolyásolják a száj körüli bőrt, a nemi szerveket vagy a végbél körül. A hólyagok gyógyulása 2 és 4 hét között is igénybe vehet.

A tünetek általában időről időre megjelennek, bár ezek nem hajlamosak olyan súlyos, mint az első alkalom.

A következő szakaszok a herpesz tüneteit tárgyalják, amelyek az általánosan érintett testrészeken merülnek fel.

Mi a herpesz?

A herpes enyhe állapot, amely miatt a kis sebek megjelennek a bőrön.

Az embereknek herpesz alakul ki, miután ki volt téve a herpes simplex vírusnak (HSV). Ennek a vírusnak két típusa van:

 • Herpes simplex 1 (HSV-1) vagy orális herpes, amely általában befolyásolja a száját
 • Herpes simplex 2 (HSV-2 ) vagy a nemi herpesz, amely általában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a nemi szerveket érinti. A 15-49 évesek reduslim tapasztalatok mint ez közül a HSV-2 fertőzés világszerte van.

  mind a HSV-1, mind a HSV-2 előfordulhat az arcon vagy a nemi szerveken. Az emberek mindkét herpes vírust testi folyadékokon keresztül, beleértve a nemi folyadékokat és a nyálot, összehúzhatják.

  Ha valaki vírussal rendelkezik, a tünetek időről időre fellendülhetnek életük hátralévő részében. Noha a sebek kényelmetlenek lehetnek és még fájdalmasak lehetnek, általában nem veszélyesek az egyébként egészséges felnőttek számára.

  száj

  Orális herpeszben a legtöbb hólyag az ajkakon vagy a szájon jelenik meg. Az arcon másutt is formálódhatnak, különösen az álla körül és az orr alatt, vagy a nyelven.

  Eleinte a sebek hasonlítanak a kis dudorokhoz vagy pattanásokhoz, mielőtt a PU-kkal töltött hólyagokká alakulnának. Ezek lehetnek vörös, sárga vagy fehér. Miután felrobbantanak, egy tiszta vagy sárga folyadék elfogy, mielőtt a hólyagos kéreg alakul ki és gyógyul.

  Az orális herpeszes emberek duzzadt nyirokcsomóit tapasztalhatják meg a nyakban egy kitörés során.

  Női nemi szervek

  A nemi herpeszes nőstények fekélyek alakulhatnak ki a vulván, amely a nemi szervek külső része, amely magában foglalja a külső ajkakat (labia) vagy a hüvely belsejében. Nehéz lehet látni a hüvelyben kialakult sebeket.

  A nemi sebek mérete és száma eltérő, de az orális herpeszhez hasonlóan úgy néznek ki, mint a pattanások vagy a folyadékkal töltött hólyagok. Fel fognak robbantani, és egy sárgás kéreg alakul ki, amikor gyógyulnak.

  A nőstények nagyobb valószínűséggel nehézségekbe ütköznek egy nemi herpesz kitörése során, mint a férfiak. Lehet, hogy égő érzés tapasztalható, miközben a vizeletet átadja. Azt is észrevehetik, hogy duzzadt nyirokcsomók vannak az ágyékban.

  Férfi nemi szervek

  A nemi herpeszekkel rendelkező férfiak fekélyek alakulhatnak ki a péniszen és annak környékén.

  A kis vörös vagy fehér pattanások nagyobb, folyadékkal töltött sebekké alakulnak, amelyek lehetnek vörös, fehér vagy sárga. Mint az orális herpesz és a női nemi herpesz esetében, ezek a sebek hajlamosak robbantani, mielőtt átölelnének.

  Más influenza-szerű tünetekkel együtt a férfiak duzzadt nyirokcsomóikat tapasztalhatnak az ágyékukban.

  végbél

  Mind a férfiak, mind a nemi herpeszes nők fekélyeket vagy hólyagokat alakíthatnak ki a fenéken vagy a végbél körül.

  Az ember nyitott, piros sebeket észlelhet a végbélnyíláson vagy annak környékén.

  A herpeszfekélyek a végbél körül is megjelenhetnek, és egy embernek duzzadt nyirokcsomók is kialakulhatnak az ágyékban.

  A herpes hólyagok az ujjakon is kialakulhatnak. Ezt Herpetic Whitlow -nak hívják, és a leggyakoribb azoknál a gyermekeknél, akik szopják a hüvelykujját.

  A herpesz egy vagy több seb kialakulását okozhatja a köröm körül. Az ember gyakran fájdalmat vagy bizsergő érzést fog tapasztalni a környéken, mielőtt a fájó fejlődik.

  Ha több seb jelenik meg, hajlamosak csatlakozni és egy héten belül egy nagy, méhsejtszerű hólyagmá válni. Lehet, hogy elterjedhetnek a körömágyba is.

  szem

  herpes keratitis a szemben herpes fertőzésre utal. Befolyásolhatja az egyik vagy mindkét szemet és okokat:

  • Szemfájdalom
  • A fényre való érzékenység
  • A szemből való ürítés

  Bárki, aki gyanítja a herpes keratitisnek, orvoshoz kell fordulnia. Kezelés nélkül a fertőzés fel tudja hárítani a szemet, ami felhős látást vagy akár látásvesztést eredményez.

  Összegzés

  A herpes enyhe bőrbetegség, amelyet a herpes simplex vírus okoz. Ez a hólyagszerű sebek megjelenését a test bárhol megjelenik. A leggyakrabban érintett területek közé tartozik a száj, a nemi szervek és a fenék.

  Nincs gyógymód a HSV számára, és az emberek, akik a vírussal szerződtek, általában időről időre kitörést tapasztalnak. A sebek általában önmagukban tisztulnak, bár az emberek segíthetnek a kitörések kezelésében antivirális gyógyszerek felhasználásával, például:

  Ezek a kezelések, amelyek krémekként vagy tablettákként kaphatók a gyógyszertárakból vagy a receptre, lerövidíthetik az időtartamot egy herpesz kitörése.

  A herpesz másoknak történő továbbításának elkerülése érdekében kerülje el a bőr-bőr érintkezést a tünetek fellendülése során, különösen akkor, ha a sebek nyitva vannak.

  Ha egy ember nemi herpesz, akkor csökkentheti a vírus átterjedésének kockázatát a kitörések közötti óvszer felhasználásával. Az orális herpeszes emberek csökkenthetik az átvitel kockázatát azáltal, hogy elkerülik a csókolást, az asztali edények megosztását vagy az orális szexet egy kitörés során.

  Antivirális gyógyszeres kezelés online vásárolható.

  Olvassa el a cikket spanyolul.

  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Szexuális egészség/STD-k

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak. , tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  Contents